Cena, kterou platíme za chaotické nakupování

Je pravda, že nejen chlebem živ je člověk, ale i ten příslovečný chléb umí dát jednomu docela zabrat. Zvlášť, pokud se stará o materiální potřeby celé rodiny. A nákupní seznamy na papírcích už nejsou dostatečným nástrojem v našich čím dál složitějších a hektičtějších životech.

Nákupy musíme často vmáčknout do prostojů mezi pracovními a rodinnými povinnostmi. A tak se stane, že před vyzvednutím dítěte z kroužku stojíme třeba v drogerii a marně se snažíme si vzpomenout, co jsme to tu vlastně potřebovali. Před oslavou narozenin našich blízkých pak zoufale hledáme, kam jsme si to před pár měsíci zaznamenali tip na skvělý dárek. Nebo vsázíme na divokou kartu a kupujeme to, co možná potřebujeme, případně co má koupit partner, ale možná zapomene. Možná.

Vinou špatné organizace tak ale roztáčíme kolečka stresu. Ten má za následek nejen duševní nepohodu a podrážděnost, ale při delším trvání i poruchy paměti, spánku a psychosomatické projevy. Chaotické nákupy nás taky paradoxně stojí zbytečně mnoho času a peněz. Návraty do obchodu pro položky, které jsme zapomněli, řešení zdvojených nákupů, posunování úkolů na další den či týden. To vše představuje zbytečnou mentální zátěž. Jde vlastně o zlozvyky, a s těmi je dobré jednou provždy skoncovat. Dobré a taky jednoduché. Chce to jen najít si vhodný nástroj k organizaci nákupů. Nástroj, který se vám přizpůsobí a dokáže jednu položku zařadit do různých skupin či úrovní. Jedním z takových nástrojů je aplikace Flagis, která navíc umožňuje posílat nákupní úkoly a kontrolovat jejich přijetí i plnění. Život přináší mnoho výzev, ale nakupování by nemělo být jednou z nich.

Demo showcase
Demo showcase

We use cookies to analyze site performance and deliver personalized content. Learn more about this in our privacy policy.