Třiďte úkoly podle odhadovaného času

Jak Flagis usnadňuje správu úkolů a komunikaci

Všichni to známe. Ty momenty během dne, kdy čekáme ve frontě, v zácpě na dálnici, u lékaře nebo na veřejnou dopravu. Často se stává, že tyto chvíle necháme nevyužité, protože si myslíme, že na "opravdovou" práci je čas příliš krátký. Jak ale dokázat tento čas proměnit ve skutečně produktivní okamžiky?

1. Rozpoznání hodnoty krátkých časových úseků

Začneme tím, že přehodnotíme náš pohled na krátké časové úseky. Místo toho abychom je považovali za nedostatečné pro plnohodnotnou práci, je můžeme vnímat jako příležitost k vyřízení drobnějších úkolů, které se jinak mohou hromadit a zabírat čas vyhrazený pro větší projekty. Zabraňme prokrastinaci a řešme krátké úkoly, které často nejvíce odkládáme.

2. Jak na třídění úkolů podle času

Zde přichází na řadu aplikace Flagis, která nabízí jedinečnou možnost mít jeden úkol ve více složkách/kategoriích. To umožňuje třídit úkoly nejen podle priority, projektu či konkrétní kategorie, ale také podle odhadovaného času k jejich splnění.

  • Úkoly na 5 minut - telefonní hovory, vyhledávání potřebných informací, posílání dokumentů nebo tipů, o které vás někdo požádal. Tyto úkoly jsou ideální na vyřízení ve frontě nebo během krátkého čekání.
  • Úkoly na 10 minut - kontrola e-mailu a odepisování, rychlé rezervace nebo objednávky. Tento čas můžete efektivně využít například při čekání na jídlo v restauraci.
  • Úkoly na 30 minut a více - četba odborných článků, plánování projektů, příprava prezentací, poslech vašeho oblíbeného podcastu. Tyto úkoly si naplánujte na delší čekání, jako je zácpa na dálnici nebo čekání u lékaře.

3. Využití Smart View v aplikaci Flagis

Smart View umožňuje rychle a efektivně vyhledávat úkoly podle různých kritérií, včetně odhadovaného času. Nemusíte složitě zadávat několik filtrů, stačí kliknout na požadovanou pozici ve Smart View a okamžitě máte přehled o úkolech, které můžete v dané chvíli udělat.

4. Praktické tipy pro začlenění do každodenního života

  • Začněte den určením úkolů podle odhadovaného času k jejich splnění a zařaďte je do odpovídajících kategorií ve Flagisu.
  • Využijte každou volnou chvilku k procházení složek s krátkými úkoly. Máte-li před sebou jen 5 minut čekání, podívejte se do složky "Úkoly na 5 minut".
  • Hodnoťte svůj pokrok na konci dne. Kolik úkolů z každé kategorie se vám podařilo splnit?

Závěr

Proměňte každou nevyužitou volnou chvilku v produktivní okamžik s aplikací Flagis. Tříděním úkolů podle odhadovaného času k jejich splnění zajistíte, že žádná volná chvíle nezůstane promarněna. Organizujte si svůj čas efektivně a užijte si více volného času pro sebe a své blízké.

Demo web showcase
Demo mobile showcase

We use cookies to analyze site performance and deliver personalized content. Learn more about this in our privacy policy.